bewaar
Met geitenkaas gegratineerde witlof
Met geitenkaas gegratineerde witlof
bewaar

Met geitenkaas gegratineerde witlof

Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog.

15 min. bereiden
5 min. oventijd
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

stronken witlof

2 g

boter om in te vetten

100 g

bacon

75 g

Hollandse geitenkaas

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof in ruim kokend water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Vet een lage ovenschaal in. Leg de stukken witlof met de bolle kant naar boven naast elkaar in de ingevette schaal.

3

Snijd de bacon in reepjes en rasp de geitenkaas. Verdeel de bacon en de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met sesamzaad. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en goudbruin kleuren.

tip

combinatietipLekker bij gebakken karbonaadjes of tartaartjes.

variatietipIn plaats van geraspte Hollandse geitenkaas kun je ook zachte geitenkaas of feta gebruiken.

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.