Wit­lof met gei­ten­kaas en ham

Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.

(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham. 4 personen
3 237

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof 3 min. in een pan met water. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Leg de plakken serranoham op het werkblad. Halveer de plakken kaas. Verdeel de geitenkaas over de ham. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met geitenkaas en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met gei­ten­kaas en ham

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof 3 min. in een pan met water.

2
2

Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

4
4
  • 100 g serranoham
  • 4 plakken geitenkaas jong belegen 50+

Leg de plakken serranoham op het werkblad. Halveer de plakken kaas. Verdeel de geitenkaas over de ham.

5
5
  • 1 el gedroogde tijm

Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof.

6
6

Laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.