bewaar
Witlof met geitenkaas en ham
Witlof met geitenkaas en ham
bewaar

Witlof met geitenkaas en ham

Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
246waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

stronken witlof

100 g

serranoham

4 plakken

geitenkaas jong belegen 50+

1 el

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof 3 min. in een pan met water. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Leg de plakken serranoham op het werkblad. Halveer de plakken kaas. Verdeel de geitenkaas over de ham. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden

combinatietipLekker met aardappelpuree.