bewaar
Kabeljauwschotel met spekjes
Kabeljauwschotel met spekjes
bewaar

Kabeljauwschotel met spekjes

20 min. bereiden
30 min. wachten
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopakje

magere spekblokjes

3

uien

1 zakje

verse bieslook

1 schaaltje

kabeljauwfilet

boter of margarine om in te vetten

1 duopak

aardappelschijfjes

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.