Kabeljauwschotel met spekjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g)
- 3 uien
- 1 zakje verse bieslook (25 g)
- 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 250 g)
- boter of margarine om in te vetten
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 125 ml slagroom
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g