Zalmsoufflé

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 25 g boter of margarine
- 25 g bloem
- 1 dl melk
- 1 blikje rode zalm (105 g)
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 theelepel citroensap
- 1 mespunt cayennepeper
- zout
- 10 sprietjes bieslook
- boter of margarine om in te vetten
Keukenspullen
- soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vormpjes invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Van vuur af dooiers door saus roeren. In vergiet zalm afgieten. Vel en graatjes verwijderen en zalm in kom met vork fijnprakken. Tomatenketchup en citroensap erdoor roeren. Zalm door saus mengen. Op smaak brengen met cayenne peper en zout. Bieslook fijnknippen en erdoor mengen. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Zalmmengsel luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in vormpjes scheppen. Soufflés in midden van de oven in 10 à 15 minuten gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en soufflés in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren met geroosterd brood.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 7 g
- vet 11 g