bewaar
Berliner kaassoufflé
Berliner kaassoufflé
bewaar

Berliner kaassoufflé

45 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

Passendaler-kaas

½ zakje

verse bieslook

½ zakje

verse kervel

125 g

zachte boter of margarine

3

eieren

100 g

bloem

1 zakje

bakpoeder

1 bakje

hamblokjes

1½ eetlepel

mosterd

(versgemalen) peper

zout

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm lengte ca. 25 cm

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.

2

Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.