bewaar
Ovenschotel met witlof en vis
Ovenschotel met witlof en vis
bewaar

Ovenschotel met witlof en vis

Dagje slank? Maak deze ovenschotel. De kabeljauw wordt lekker hartig door het spek.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
340waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

800 g

witlof

300 g

verse kabeljauwfilet

8 plakjes

ontbijtspek

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • coctailprikker

  • braadslee

Dagje slank? Maak deze ovenschotel. De kabeljauw wordt lekker hartig door het spek.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten. Kook ze 10 min. Snijd een smal plakje van de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte. Kook het witlof in ruim kokend water 5 min., laat in een vergiet uitlekken.

2

Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.

3

Snijd de knoflook in plakjes. Schep de aardappelen, het witlof en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak. Zet de schaal ca. 30 min. op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers. Serveer het gerecht op de borden.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.