bewaar
Witlof-aardappeltaart
Witlof-aardappeltaart
bewaar

Witlof-aardappeltaart

Witlof, maar niet zoals je hem kent. In deze hartige taart proef je niets van de bittere smaak.

25 min. bereiden
35 min. oventijd
404waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

500 g

vastkokende aardappel

600 g

witlof

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

3

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

125 g

gerookt ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Witlof, maar niet zoals je hem kent. In deze hartige taart proef je niets van de bittere smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.

2

Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 min. in water met zout. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.

3

Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 min. Breng op smaak met peper en zout. Doe de losgeklopte eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng er het witlof en de aardappelen door en schep in de vorm. Bedek met het spek.

4

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.

tip

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat de afgebakken taart afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Warm de taart op de dag zelf ca. 20 min. op in een voorverwarmde oven op 160 °C.