
Spekquiche
Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!
Ingrediënten
4 personen
5 plakjes
deeg voor hartige taart
125 g
gerookt ontbijtspek
50 g
verse kruidenboter met knoflook
250 g
champignons
2 tl
gedroogde Italiaanse kruiden
4
middelgrote eieren
250 ml
verse slagroom
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de springvorm met de deegplakjes.
Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken. Smelt de boter en bak de champignons 10 min. Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.
combinatietipMet geroosterde paprikasalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).
bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.