bewaar
Spaanse tomatentaart
Spaanse tomatentaart
bewaar

Spaanse tomatentaart

Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
1144waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

chorizo (worst)

2

uien

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

10 g

verse platte peterselie

6

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

8

tomaten

2 el

traditionele olijfolie

½ tl

zwarte peper

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met wat boter. Snijd de chorizo in plakjes. Snipper de ui. Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar. Rol uit tot een dunne lap. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.

2

Snijd de platte peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout. Roer het chorizomengsel en met de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm. Halveer de tomaten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.