bewaar
Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn
Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn
bewaar

Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn

Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm.

15 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

witlof

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

250 g

champignons

1 tl

gedroogde tijm

4 el

balsamicoazijn

Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm.

Aan de slag

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.