bewaar
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
bewaar

Gebakken snijbonen met balsamicoazijn

Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.

25 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse snijbonen

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.

Aan de slag

1

Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.

3

Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.

algemeenCombineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham. Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn. Op kamertemperatuur serveren.