Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.
- Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.
Tip:
Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham. Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn. Op kamertemperatuur serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
- 400 g verse snijbonen
- 2 tenen knoflook
Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren.
Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om.
Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.
- 1 el balsamicoazijn
Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.