Varkenshaas met champignons
Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g diepvries ribbelfriet (diepvries)
- 1 courgette
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
- 250 g kastanjechampignons
- 2 el balsamicoazijn
- 300 g varkenshaas
Keukenspullen
- bakpapier
- wok
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
- Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 130 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Varkenshaas met champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas met champignons
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 600 g diepvries ribbelfriet
Leg de ribbelfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- 1 courgette
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon.
- 250 g kastanjechampignons
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g varkenshaas
Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout.
Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege.
Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.