bewaar
Gevulde varkenshaas in coburgerham
Gevulde varkenshaas in coburgerham
bewaar

Gevulde varkenshaas in coburgerham

Etentje? Zet deze maar op je lijstje!

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gedroogde pruimen zonder pit

1 teen

knoflook

1 el

verse tijm

2 el

extra jam blauwe pruim

2

varkenshaas

6 plakken

rauwe ham

1

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • barbecue

Etentje? Zet deze maar op je lijstje!

Aan de slag

1

Snijd de gedroogde pruimen fijn. Pers de knoflook. Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met peper en eventueel zout. Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht.

2

Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.

3

Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.

4

Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden

tip

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.