bewaar
Gebakken witlof met champignons en dragon
Gebakken witlof met champignons en dragon
bewaar

Gebakken witlof met champignons en dragon

Nootachtig en aards wokgerecht met kastanjechampignons en walnootolie.

20 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

550 g

witlof

250 g

kastanjechampignon

½

citroen

2 el

walnootolie

2 tl

gedroogde dragon

Nootachtig en aards wokgerecht met kastanjechampignons en walnootolie.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van het witlof en verwijder de harde kern met een scherp mesje. Haal de blaadjes los.

2

Snijd de champignons in vieren. Pers de citroen uit.

3

Verhit de walnootolie in een wok en bak de witlofblaadjes op laag vuur in 10 min. goudbruin en zacht.

4

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. bruin en gaar. Voeg het citroensap toe. Bestrooi met peper, zout en de dragon. Meng door het witlof en serveer.