Gegrilde karbonade met frisse salade

hoofdgerecht
4 personen
3
13
Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaal trostomaten ((5 stuks), in stukjes)
- 6 gurkenviertel ((augurken, pot 670 g), in stukjes)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 3 el sladressing bieslook (fles 270 ml)
- 4 grote grote iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), schoongeboend)
- 2 schaaltjes ribkarbonades (a 2 stuks)
- 2 el olijfolie
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng de tomaten, de augurken en de ui in een schaal. Voeg de sladressing toe en peper en zout naar smaak.
- Prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze 8 min. op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 5 min. nagaren.
- Bestrijk ondertussen de karbonades met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de karbonades in 5 min. per kant goudbruin en gaar. Leg ze op 4 borden en schep er de salade bij. Serveer met de gepofte aardappelen.

Vlees grillen
instructievideo
- 00:39 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 31 g
- vet 16 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27