bewaar
Karbonade in karnemelksaus
Karbonade in karnemelksaus
bewaar

Karbonade in karnemelksaus

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

aardappelen

75 g

boter

2 x 2 stuks

ribkarbonades

700 g

prei

1

ui

20 g

bloem

250 ml

karnemelk

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.

3

Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

algemeenVoeg 1 el fijngesneden peterselie of dille aan de saus toe voor een extra frisse smaak.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade in karnemelksaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig