bewaar
Karbonade in karnemelksaus
Karbonade in karnemelksaus
bewaar

Karbonade in karnemelksaus

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

aardappelen

75 g

boter

2 x 2 stuks

ribkarbonades

700 g

prei

1

ui

20 g

bloem

250 ml

karnemelk

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.

3

Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

algemeenVoeg 1 el fijngesneden peterselie of dille aan de saus toe voor een extra frisse smaak.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.

Karbonade in karnemelksaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig