Ingrediënten
4 personen
1 kg
grote iets kruimige aardappelen
25 g
boter
1
ui
2 x 400 g
andijvie
1 flesje
kookroom
1 pak
hamreepjes
1 el
grove mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2 porties toe en roerbak 2-3 min. tot het blad wat geslonken is.
Voeg 150 ml kookroom en de hamreepjes aan de andijvie toe en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Stamp met de rest van de kookroom en de mosterd met de pureestamper tot een romige puree. Serveer de andijvie met de mosterdpuree.
Roomandijvie met ham en mosterdpuree

hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2 porties toe en roerbak 2-3 min. tot het blad wat geslonken is.
Voeg 150 ml kookroom en de hamreepjes aan de andijvie toe en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Stamp met de rest van de kookroom en de mosterd met de pureestamper tot een romige puree. Serveer de andijvie met de mosterdpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg grote iets kruimige aardappelen
25 g boter
1 ui
2 x 400 g andijvie
1 flesje kookroom
1 pak hamreepjes
1 el grove mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper