bewaar
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
bewaar

Roomandijvie met ham en mosterdpuree

25 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote iets kruimige aardappelen

25 g

boter

1

ui

2 x 400 g

andijvie

1 flesje

kookroom

1 pak

hamreepjes

1 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2 porties toe en roerbak 2-3 min. tot het blad wat geslonken is.

2

Voeg 150 ml kookroom en de hamreepjes aan de andijvie toe en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen af. Stamp met de rest van de kookroom en de mosterd met de pureestamper tot een romige puree. Serveer de andijvie met de mosterdpuree.