bewaar
Kabeljauwburger met zuurkool
Kabeljauwburger met zuurkool
bewaar

Kabeljauwburger met zuurkool

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

3 el

olijfolie

2

uien

1 zak

zuurkool

2 schaaltjes

kabeljauwburgers

125 ml

halfvolle melk

1 tl

tijm

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Halveer de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de zuurkool toe en stoof afgedekt in ca. 15 min. gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Verwarm de melk tegen de kook aan. Giet de aardappelen af en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de puree en de zuurkool over 4 borden. Leg de kabeljauwburgers ernaast.

algemeenLekker met appelcompote (pot 360 g).