bewaar
Pasta met gegrilde venkel
Pasta met gegrilde venkel
bewaar

Pasta met gegrilde venkel

30 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1 teen

knoflook

2

gedroogde chilipepertjes

1 blik

tomatenblokjes

100 ml

witte wijn

400 g

penne rigate

2

venkelknollen

150 g

Pecorino

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verwam 2 eetlepels olie in een ruime pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de chilipepers, de tomatenblokjes en de witte wijn toe. Laat de saus op laag vuur 10-15 minuten sudderen, breng daarna op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de venkelknollen schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne parten. Bestrijk de venkel met 1 eetlepel olie. Verwarm de grillpan tot zeer heet. Gril de venkelparten 2-3 minuten per kant. Giet de penne af en schep om met de tomatensaus. Verdeel de penne over vier diepe borden en leg er de gegrilde venkel op. Garneer met de Pecorino.