bewaar
Ovenpasta met pompoen en mozzarella
Ovenpasta met pompoen en mozzarella
bewaar

Ovenpasta met pompoen en mozzarella

Gezonde pasta uit de oven. Dat is een gegarandeerd succes. Zeker als je 'm maakt met mozzarella en pompoen.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 porties

300 g

biologische volkorenfusilli

1

aubergine

1

middelgrote ui

2½ el

milde olijfolie

450 g

diepvries pompoenblokjes

2 sneetjes

volkorenbrood

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

1 el

gerookte paprikapoeder

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Gezonde pasta uit de oven. Dat is een gegarandeerd succes. Zeker als je 'm maakt met mozzarella en pompoen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de fusilli 6 min. Giet af en vang 250 ml van het kookvocht (per 4 personen) op.

2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de ui. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak de aubergine ca. 5 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ui samen met de pompoenblokjes toe, bak 5 min. Schep regelmatig om.

3

Maal ondertussen het brood in de hakmolen fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak het brood ca. 2 min. op hoog vuur al omscheppend krokant. Breng op smaak met peper.

4

Voeg de pasta, zuivelspread, het kookvocht en de gerookte-paprikapoeder toe aan de groenten en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de pasta erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de broodkruim en peper. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenpasta met pompoen en mozzarella

Gezonde pasta uit de oven. Dat is een gegarandeerd succes. Zeker als je 'm maakt met mozzarella en pompoen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig