bewaar
Gegratineerde venkelpuree
Gegratineerde venkelpuree
bewaar

Gegratineerde venkelpuree

1 uur bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

kruimige aardappels

1

venkel

50 ml

volle melk

2 eetlepels

paneermeel

25 g

koude boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Aardappels in 20 min. gaarkoken. Venkelgroen van knol snijden en bewaren. Venkel in de lengte doormidden snijden. Venkel in dunne repen snijden en in 10 min. gaarkoken. Aardappels en venkel afgieten. Venkel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Melk (in magnetron) verwarmen. Aardappels met warme melk tot fijne puree stampen. Venkelpuree door aardappelpuree scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Puree in ingevette ovenschaal doen en bovenkant van puree gladstrijken. Tot gebruik afgedekt bewaren.

2

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Paneermeel over puree strooien en boter erover verdelen. Puree ca. 20 min. in oven verwarmen en goudbruin laten worden. Venkelgroen fijnsnijden en ter garnering over puree strooien.