Bos­peen­huts­pot met ro­de ui

(51) waardeer
hollands bijgerecht 4 personen
3 51

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukken snijden. Uien pellen en in halve ringen snijden. Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter verhitten. Ui op laag vuur in 15 min. gaarbakken. Wortels in weinig water met zout in 10 min. beetgaar koken. Aardappels en wortels afgieten (beetje kookvocht opvangen) en samen in grootste pan doen. Met stamper aardappels en wortels met melk (of deel van kookvocht) en 25 g boter grof stampen. Mosterd en kaas erdoor roeren. Uien erdoor scheppen en eventueel nog wat kookvocht toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en hutspot over vier warme borden verdelen. Lekker met braadworst of karbonade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.