bewaar
Stamppot met rode ui en filetlapjes
Stamppot met rode ui en filetlapjes
bewaar

Stamppot met rode ui en filetlapjes

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappels

500 g

rode uien

1

rode paprika

5 eetlepels

(vloeibare) margarine

4

varkensfiletlapjes

100 ml

melk

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en met zout in ca. 20 min. gaarkoken. Uien pellen en in ringen snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In braadpan 3 el margarine verhitten. Vlees aan beide kanten dichtschroeien. Warmtebron lager zetten en filetlapjes in 10 min. aan beide zijden bruin en gaar bakken. Filetlapjes met zout en peper bestrooien. In grote koekenpan 2 el margarine verhitten. Uien en paprika toevoegen en ca. 5 min. zachtjes bakken. Aardappels afgieten en er met melk puree van maken. Uimengsel door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen en met varkensfiletlapjes serveren.