bewaar
Stamppot paksoi met satéballetjes
Stamppot paksoi met satéballetjes
bewaar

Stamppot paksoi met satéballetjes

30 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

1 schaal

tartaar

4 eetlepels

pindakaas

1

ei

4 eetlepels

vloeibare margarine

3 eetlepels

ketjap

2 struiken

paksoi

100 ml

melk

Aan de slag

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Tartaar met pindakaas en ei mengen. Van tartaar 8 balletjes draaien. Margarine in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken. Boter afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 min. gaar laten worden. Paksoi in reepjes snijden en wassen. Melk verwarmen. Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten. Met peper en zout op smaak brengen. Stamppot met tartaarballetjes en jus serveren.