bewaar
Stamppot met paksoi en rookkaas
Stamppot met paksoi en rookkaas
bewaar

Stamppot met paksoi en rookkaas

30 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

2 struiken

paksoi

1 teentje

knoflook

1

ui

8

worteltjes

1 eetlepel

boter of margarine

200 g

rookkaas

200 ml

melk

Aan de slag

Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.