bewaar
Wortelgemberstamppot
Wortelgemberstamppot
bewaar

Wortelgemberstamppot

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimig kokende aardappels

3 grote

winterwortels

4 cm

gemberwortel

1

ui

25 g

boter of margarine

2 schaaltjes

vegetarische rookworst

200 ml

melk

Aan de slag

Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Wortels schillen en in blokjes snijden. Gemberwortel schillen en raspen. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten en wortel, gember en ui ca. 10 minuten zacht bakken. Intussen rookworst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels afgieten en met melk tot puree stampen. Wortelmengsel door puree mengen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Serveren met rookworst.