Bietenstamppot met vegetarische worst

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels (kruimig)
- 2 schaaltjes vegetarische rookworst (a 2 stuks, Tivall)
- 2 bakjes geraspte bietjes (a 250 g)
- 1 appel
- 2 grote uien
- 3 eetlepels boter of margarine
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in ca. 15 minuten gaarkoken. Rookworsten volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Bietjes verwarmen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui in ca. 5 minuten bruinbakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Bietjes, appel en room erdoor scheppen. Rookworsten in plakjes snijden en door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen. Gebakken ui erop scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 57 g
- vet 45 g