bewaar
Bietenstamppot met vegetarische worst
Bietenstamppot met vegetarische worst
bewaar

Bietenstamppot met vegetarische worst

30 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels (kruimig)

2 schaaltjes

vegetarische rookworst

2 bakjes

geraspte bietjes

1

appel

2 grote

uien

3 eetlepels

boter of margarine

1 bekertje

slagroom

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in ca. 15 minuten gaarkoken. Rookworsten volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Bietjes verwarmen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui in ca. 5 minuten bruinbakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Bietjes, appel en room erdoor scheppen. Rookworsten in plakjes snijden en door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen. Gebakken ui erop scheppen.