bewaar
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
bewaar

Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH Biologisch iets kruimige aardappel

375 g

Unox Gelderse rookworst XXL

450 g

AH Biologische diepvries rodekool met appel

400 g

koelverse geraspte bietjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.

2

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.

3

Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.

variatietipVega? Vervang de rookworst door Unox Vegetarische rookworst.