Ro­de­kool- en bie­ten­stamp­pot met rook­worst

Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
  3. Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Vega? Vervang de rookworst door Unox Vegetarische rookworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool- en bie­ten­stamp­pot met rook­worst

1
1
  • 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.

2
2
  • 375 g Unox Gelderse rookworsten XXL

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
  • 400 g koelverse geraspte bietjes

Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.

4
4

Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe.

5
5

Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Vega? Vervang de rookworst door Unox Vegetarische rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.