Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
- 375 g Unox Gelderse rookworsten XXL
- 450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
- 400 g koelverse geraspte bietjes
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
- Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
- Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
variatietip:
Vega? Vervang de rookworst door Unox Vegetarische rookworst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.400 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
- 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
- 375 g Unox Gelderse rookworsten XXL
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
- 400 g koelverse geraspte bietjes
Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
variatietip:
Vega? Vervang de rookworst door Unox Vegetarische rookworst.