Me­di­ter­ra­ne stamp­pot met rook­worst

Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!

(41) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0! 4 personen
3 41

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in een bodem water en eventueel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1cm.
  3. Fruit de ui en knoflook 3 min. in 30 ml olie (per 4 personen) in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg de pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer bij de stamppot.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM , Allerhande Box Week 3 2020 , Receptkaart 2020 week 03-04

Mediterrane stamppot met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne stamp­pot met rook­worst

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden.

2
2

Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in een bodem water en eventueel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.

3
3
  • 285 g Gelderse rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1cm.

5
5
  • 30 ml traditionele olijfolie

Fruit de ui en knoflook 3 min. in de olie in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe.

6
6
  • 200 ml gezeefde tomaten

Bak 3 min. en voeg de pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.

7
7
  • 70 ml traditionele olijfolie

Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree.

8
8

Roer de groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer bij de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.