bewaar
Mediterrane stamppot met rookworst
Mediterrane stamppot met rookworst
bewaar

Mediterrane stamppot met rookworst

Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!

25 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

285 g

Gelderse rookworst

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

1

rode paprika

100 ml

traditionele olijfolie

200 ml

gezeefde tomaten

Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!

Aan de slag

1

Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in een bodem water en eventueel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.

2

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1cm.

3

Fruit de ui en knoflook 3 min. in 30 ml olie (per 4 personen) in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg de pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.

4

Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer bij de stamppot.