bewaar
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
bewaar

Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst

Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

20 min. bereiden
306waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappel

2

uien

1

rode paprika

500 g

spruitjes

250 g

Gelderse rookworst

125 g

magere spekreepjes

1 el

kerriepoeder

200 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

Aan de slag

1

Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.

2

Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.

3

Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.

tip

algemeenSpekreepjes zijn ook heerlijk in een pannenkoek (met gesnipperde appel en rozijnen bijvoorbeeld).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.