Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g kruimige aardappelen (voordeelzak kookaardappelen)
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 500 g spruitjes
- 250 g Gelderse rookworsten
- 125 g magere spekreepjes (duopak à 250 g)
- 1 el kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk (pakje)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
- Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
- Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
Tip:
Spekreepjes zijn ook heerlijk in een pannenkoek (met gesnipperde appel en rozijnen bijvoorbeeld).

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 990 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
- 800 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 500 g spruitjes
- 250 g Gelderse rookworsten
Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
- 125 g magere spekreepjes
- 1 el kerriepoeder
Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min.
- 200 ml kokosmelk
Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.