bewaar
Gegratineerde venkel
Gegratineerde venkel
bewaar

Gegratineerde venkel

35 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

venkelknollen

zout

50 g

Parmezaanse kaas

1 el

boter

versgemalen peper

1 dl

slagroom

1 dl

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal invetten met boter. Venkel erin leggen en peper erboven malen. Slagroom en wijn door elkaar mengen en over venkel gieten. Kaas erover strooien. Venkel in midden van oven schuiven en in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven nemen en bestrooien met venkelgroen.