bewaar
Aardappelsoep met basilicum en bosui
Aardappelsoep met basilicum en bosui
bewaar

Aardappelsoep met basilicum en bosui

20 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kruimige aardappels

3

bosuitjes

2 zakjes

verse basilicum

3 eetlepels

croutons

15 g

boter

2

kippenbouillontabletten

1

ei

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur. Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij. Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken. Kook intussen het ei in 8 minuten hard. Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf. Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat. Neem de pan van het vuur. Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.