bewaar
Romige kippensoep met oesterzwammen
Romige kippensoep met oesterzwammen
bewaar

Romige kippensoep met oesterzwammen

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

25 g

bloem

1 liter

kippenbouillon

150 g

oesterzwammen

witte peper

100 g

gerookte kipfilet

1

ei

1 dl

koksroom

nootmuskaat

citroensap

½ zakje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren. Ca. 2 min. zachtjes laten bakken. Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen. Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken. Bestrooien met zout en peper. Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden. In kom eierdooier met koksroom loskloppen. Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen. Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken! Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Basilicum in reepjes snijden. Kippensoep in vier kommen scheppen. In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.