bewaar
Kippensoep
Kippensoep
bewaar

Kippensoep

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

25 min. bereiden
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

340 ml

kippenbouillon met kipvlees in pot

510 ml

kraanwater

100 g

witte snelkookrijst

4 takjes

verse peterselie

1

middelgroot ei

5 el

citroensap

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

Aan de slag

1

Kippenbouillon door zeef in pan schenken. Water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Boven kopje peterselie fijn knippen.

2

Ei in kommetje loskloppen. Citroensap hieraan toevoegen. Kippenvlees aan bouillon toevoegen en ca. 1 min. meewarmen. Eimengsel toevoegen en met een vork doorroeren. 1 min. zachtjes doorkoken tot eiflinters gaar zijn.

3

Soep over de verwarmde borden of koppen verdelen. Garneren met peterselie.