bewaar
Koninginnesoep
Koninginnesoep
bewaar

Koninginnesoep

Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.

30 min. bereiden
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

prei

250 g

winterpeen

50 g

ongezouten roomboter

350 ml

kippenbouillon in pot

2 el

tarwebloem

700 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de peen. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

2

Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.

3

Splits het ei. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de rest van de boter en ⅘ van de slagroom toe. Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.

bereidingstipJe kunt de soep een paar uur van tevoren bereiden. Verwarm op laag vuur zonder te laten koken.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.