Koninginnesoep
Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 250 g winterpeen
- 50 g ongezouten roomboter
- 700 ml kippenbouillon in pot (pot à 350 ml)
- 2 el tarwebloem
- 300 ml kraanwater
- 1 middelgroot ei
- 125 ml verse slagroom
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de peen. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
- Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
- Splits het ei. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de rest van de boter en ⅘ van de slagroom toe. Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.
bereidingstip:
Je kunt de soep een paar uur van tevoren bereiden. Verwarm op laag vuur zonder te laten koken.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.785 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Koninginnesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koninginnesoep
- 1 ui
- 1 prei
- 250 g winterpeen
Rasp de peen.
- 25 g ongezouten roomboter
- 700 ml kippenbouillon in pot
Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart.
- 2 el tarwebloem
Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min.
- 300 ml kraanwater
Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
- 100 ml verse slagroom
- 25 g ongezouten roomboter
Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de slagroom en de rest van de boter toe.
- 25 ml verse slagroom
Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.
bereidingstip:
Je kunt de soep een paar uur van tevoren bereiden. Verwarm op laag vuur zonder te laten koken.