bewaar
Koude aardappel-preisoep
Koude aardappel-preisoep
bewaar

Koude aardappel-preisoep

40 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

2

preien

500 g

Malta-aardappelen

600 ml

kippenbouillon in pot

125 ml

verse slagroom

½ zakje

naturel chips

10 sprietjes

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Smelt boter in (soep)pan en bak prei zachtjes in 3 minuten. Voeg aardappelen en bouillon toe. Laat soep ca. 15 minuten zachtjes koken, tot aardappels en prei goed gaar zijn. Pureer soep met staafmixer. Roer slagroom erdoor en breng soep pittig op smaak met zout en peper. Laat soep afkoelen en laat vervolgens afgedekt in vriezer (30 minuten) of koelkast (2 uur) ijskoud worden. Verdeel soep over 4 kommen. Leg in midden van elke kom enkele chips. Strooi bieslook erover en serveer soep koud.

algemeenDe soep kan ook warm geserveerd worden. Reepjes gerookte paling maken de soep nog verfijnder.