bewaar
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
bewaar

Gepofte aardappels met Griekse yoghurt

15 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 middelgrote

vastkokende aardappels

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

½ eetlepel

milde paprikapoeder

versgemalen zwarte peper

grof zeezout

150 g

Griekse yoghurt

2

bosuitjes

2 eetlepels

verse dille

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels niet, maar boen ze goed schoon onder stromend water. Dep ze droog. Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie. Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven. Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels. Maal er royaal zwarte peper over en strooi er wat zeezout over. Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar. Maak een sausje van Griekse yoghurt: roer in een schaaltje de yoghurt los en meng de bosuitjes en dille erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Serveer het sausje bij de gepofte aardappels. Lekker bij gegrild vlees of gebakken kipfilet.

algemeenStrooi eventueel nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels.