bewaar
Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
bewaar

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

10 min. bereiden
45 min. wachten
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

1 bol

knoflook

½ zakje

verse rozemarijn

2 theelepels

zeezout

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm. Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet! Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie. Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om. Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten). Lekker met gegrild rood vlees.