bewaar
Gepofte aardappels met bacon-avocadosaus
Gepofte aardappels met bacon-avocadosaus
bewaar

Gepofte aardappels met bacon-avocadosaus

35 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

8

vastkokende aardappels

6 plakjes

bacon

2 eetlepels

olijfolie

grofgemalen zeezout

1 rijpe

avocado

1 eetlepel

medium dry sherry

2 eetlepels

citroensap

2 eetlepels

yoghurt

1 teentje

knoflook

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 min. voorkoken. In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier. Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen. Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout. Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen. In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken. Yoghurt, knoflook en koriander door avocadomengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.

2

Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20 min. gaar poffen. Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen. Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen. Bacon erboven in stukken breken.

tip

Aardappel poffen op de barbecue

Instructievideo - 00:33 min.