bewaar
Gepofte aardappels met tonijncrème
Gepofte aardappels met tonijncrème
bewaar

Gepofte aardappels met tonijncrème

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8

(Malta-)aardappels

1 blikje

tonijn op water

125 ml

zure room

1 eetlepel

geraspte mierikswortel

2

zure augurkjes

½ zakje

verse selderij

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Aardappels schoonboenen en in pan met ruim water en zout 10 min. voorkoken. Afgieten en in vergiet even laten uitdampen. Aardappels op enkele plaatsen met vork inprikken en per stuk verpakken in aluminiumfolie.

2

Aardappels in folie tussen gloeiend houtskool in barbecue leggen en in 15-20 min. poffen, of in 30-40 minuten gaar laten worden in een op 225 °C voorverwarmde oven. In kom tonijn mengen met zure room, mierikswortel, augurk en selderij. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels opensnijden en vullen met tonijncrème.