bewaar
Kleine varkensrollades
Kleine varkensrollades
bewaar

Kleine varkensrollades

45 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

1 grote

venkel

1

sjalotje

3 eetlepels

boter of margarine

2 tenen

knoflook

1 theelepel

gedroogde salie

zout en peper

4

varkensschnitzels

4 eetlepels

rode wijn

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • plasticfolie

Aan de slag

1

Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel en sjalot ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Salie erdoor roeren, mengsel met zout en peper op smaak brengen. Vlees tussen 2 lagen plasticfolie op plank leggen en met hamer of zijkant van groot mes plat slaan. Vlees met zout en peper bestrooien. Van venkelmengsel helft over vlees verdelen. Vlees oprollen en met cocktailprikkers aan de zijkant vaststeken.

2

Rest van boter verhitten. Vlees in ca. 8 minuten rondom bruinbakken. Wijn erbij schenken en rest van venkelmengsel erbij doen. Gerecht afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen, vlees halverwege keren. Lekker met aardappel-truffelpuree.