bewaar
Gegrilde sardines met paprika
Gegrilde sardines met paprika
bewaar

Gegrilde sardines met paprika

35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

gele paprika's

2 bakjes

verse sardinefilets

zeezout

(versgemalen) peper

3 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

citroensap

4 takjes

peterselie

1 kleine

rode ui

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en onder hete grill in ca. 15 minuten zwart laten blakeren, af en toe keren. Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen. Intussen sardines bestrooien met zout en peper. Rooster van grill bekleden met bakpapier en invetten met olie. Sardines erop leggen. Sardines ca. 5 cm onder hete grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen van paprika's met scherp mes schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen. Vruchtvlees in repen snijden. In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprikarepen en uiringen op schaal leggen. Sardines erop leggen. Dressing erover sprenkelen.

algemeenVariatietip: De sardines in dit recept kunt u vervangen door zwaardvis of tonijnsteak. Bestrijk deze met wat olijfolie en grill ze in 6 à 8 minuten net gaar.