Gevulde paprika met geitenkaas en ansjovis

voorgerecht
4 personen
3
63
Advertentie
Ingrediënten
- 150 g verse geitenkaas (Bettine Blanc)
- 1 blikje ansjovisfilets (ca. 50 g)
- ¼ zakje verse koriander (à 15 g)
- (versgemalen) zwarte peper
- 4 geroosterde paprika's (pot à 465 g)
- 1 zakje rocket slamelange (75 g)
- ½ bakje balsamicodressing (à 100 g Johma)
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Boven kom geitenkaas verkruimelen. Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden. Koriander fijn knippen. Ansjovis en koriander door kaas scheppen. Op smaak brengen met peper. Schaal invetten. Paprika's aan één kant voorzichtig opensnijden. Paprika's vullen met kaasmengsel, dichtvouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen.
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Paprika's in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Paprika's op sla leggen. Serveren met repen focaccia (brood).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g