Ingrediënten
4 personen
1
ui
2 teentjes
knoflook
2 eetlepels
(olijf)olie
4
tomaten
1 pot
gegrilde paprika's
1
citroen
1 potje
groene olijven zonder pit
3 takjes
tijm
600 g
kabeljauwhaasjes
2 theelepels
sambal oelek
zout
(versgemalen) zwarte peper
1 eetlepel
olie om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
aluminiumfolie
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Paprika's in dunne reepjes snijden. Tomaat en paprika ca. 2 minuten zachtjes met ui meebakken. Citroen goed schoonboenen, kapjes eraf snijden en citroen in plakjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Ovenschaal invetten. Helft van tomaatmengsel, olijven en tijm over bodem verdelen. Kabeljauw op groenten leggen, bestrijken met sambal en bestrooien met zout en peper. Plakjes citroen en rest van tomaatmengsel, olijven en tijm erover verdelen. Afdekken met deksel of aluminiumfolie. Kabeljauwschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en door en door heet laten worden. Serveren met couscous en waterkerssalade.
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven

hoofdgerecht
null personen
310 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Paprika's in dunne reepjes snijden. Tomaat en paprika ca. 2 minuten zachtjes met ui meebakken. Citroen goed schoonboenen, kapjes eraf snijden en citroen in plakjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Ovenschaal invetten. Helft van tomaatmengsel, olijven en tijm over bodem verdelen. Kabeljauw op groenten leggen, bestrijken met sambal en bestrooien met zout en peper. Plakjes citroen en rest van tomaatmengsel, olijven en tijm erover verdelen. Afdekken met deksel of aluminiumfolie. Kabeljauwschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en door en door heet laten worden. Serveren met couscous en waterkerssalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
4 tomaten
1 pot gegrilde paprika's
1 citroen
1 potje groene olijven zonder pit
3 takjes tijm
600 g kabeljauwhaasjes
2 theelepels sambal oelek
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
1 eetlepel olie om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
aluminiumfolie