bewaar
Groentetaart met venkel en olijven
Groentetaart met venkel en olijven
bewaar

Groentetaart met venkel en olijven

45 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

hartige-taartdeeg

1

venkelknol

2

rode uien

2

rode paprika's

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

rode-wijnazijn

1 theelepel

gedroogde tijm

100 g

knoflookolijven zonder pit

zout en versgemalen peper

1 eetlepel

bloem om te bestuiven

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • wok

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Venkel schoonmaken, wassen en in stukken snijden. Uien pellen en in parten snijden. Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en paprika's in stukken snijden. In wok olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Azijn over groenten sprenkelen en tijm erover strooien. Olijven halveren en erdoor scheppen. Groenten op smaak brengen met zout en peper. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm. Vorm met deeg bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Groenten erin scheppen. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten bruinbakken.