bewaar
Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus
Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus
bewaar

Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

2

bosuitjes

2 eetlepels

pijnboompitten

sneetjes

oud witbrood

6

gewelde abrikozen

4 takjes

peterselie

4 takjes

munt

½ zakje

verse dille

3 teentjes

knoflook

1

ei (M)

1 theelepel

paprikapoeder

1 mespunt

cayennepeper

zout

(versgemalen) peper

2 dl

Griekse yoghurt

eetlepels

citroensap

75 g

bloem

8 eetlepels

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

Wortels wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Wortels in bodempje water in 5 à 7 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Abrikozen in stukjes snijden. Peterselie, munt en dille fijn knippen. Knoflook pellen en fijn snipperen. Wortels goed laten uitlekken en in keukenmachine doen. Bosui, abrikozen, verse kruiden, ei, 3/4 van broodkruim, 2/3 van knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toevoegen en geheel tot samenhangend, niet te nat mengsel pureren. Zonodig extra broodkruim toevoegen. Pijnboompitten erdoor scheppen. In kommetje yoghurt losroeren met citroensap, rest van knoflook, zout en peper. Bloem in diep bord strooien. Van wortelmengsel ca. 16 kroketvormige rolletjes vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Kroketjes stuk voor stuk door bloem wentelen en in hete olie rondom in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met yoghurt-knoflooksaus.

algemeenOok te serveren als mezze.