Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bos bospeen
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- sneetjes oud witbrood (3 à 4)
- 6 gewelde abrikozen (zakje a 200 g)
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes munt
- ½ zakje verse dille (a 15 g)
- 3 teentjes knoflook
- 1 ei (M)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 dl Griekse yoghurt
- eetlepels citroensap (1 à 2)
- 75 g bloem
- 8 eetlepels zonnebloemolie
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wortels wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Wortels in bodempje water in 5 à 7 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Abrikozen in stukjes snijden. Peterselie, munt en dille fijn knippen. Knoflook pellen en fijn snipperen. Wortels goed laten uitlekken en in keukenmachine doen. Bosui, abrikozen, verse kruiden, ei, 3/4 van broodkruim, 2/3 van knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toevoegen en geheel tot samenhangend, niet te nat mengsel pureren. Zonodig extra broodkruim toevoegen. Pijnboompitten erdoor scheppen. In kommetje yoghurt losroeren met citroensap, rest van knoflook, zout en peper. Bloem in diep bord strooien. Van wortelmengsel ca. 16 kroketvormige rolletjes vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Kroketjes stuk voor stuk door bloem wentelen en in hete olie rondom in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met yoghurt-knoflooksaus.
Tip:
Ook te serveren als mezze.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g