bewaar
Spinazie met pijnboompitten en yoghurt
Spinazie met pijnboompitten en yoghurt
bewaar

Spinazie met pijnboompitten en yoghurt

35 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spinazie

4 eetlepels

Griekse yoghurt

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

citroensap

zout

(versgemalen) peper

1

rode ui

1 eetlepel

rozijnen

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

pijnboompitten

1 mespunt

gemalen komijn (djinten)

Dit heb je nodig

  • vergiet

Aan de slag

Spinazie wassen en schoonmaken. Met aanhangend water aan de kook brengen en in ca. 4 minuten gaar koken. Spinazie goed laten uitlekken in vergiet en vocht eruit drukken. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap erdoor roeren. Yoghurtsaus op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en fijn snipperen. Rozijnen fijn hakken. Spinazie fijn hakken. In pan olie verhitten. Pijnboompitten op laag vuur al omscheppend lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 4 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: komijn, rozijnen, pijnboompitten en spinazie. Al roerend ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie overdoen in kom en yoghurtsaus erover of erdoor scheppen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes of sesambolletjes.

algemeenOok te serveren als bijgerecht.