Spinazie met pijnboompitten
Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g rozijnen
- 1 sjalot
- 60 g pijnboompitten
- 4 takjes verse peterselie
- 4 blaadjes verse munt
- 300 g verse spinazie
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- ½ tl gemalen piment
Advertentie
Bereiden
- Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.
serveertip:
Ook te serveren als tapa.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 15 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Spinazie met pijnboompitten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie met pijnboompitten
- 30 g rozijnen
Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water.
- 1 sjalot
Snipper de sjalot fijn.
- 60 g pijnboompitten
- 4 takjes verse peterselie
- 4 blaadjes verse munt
- 300 g verse spinazie
Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken.
Laat de rozijnen uitlekken.
- 2 tenen knoflook
- ½ tl gemalen piment
Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.
serveertip:
Ook te serveren als tapa.