bewaar
Gebakken rucola, sla en spinazie
Gebakken rucola, sla en spinazie
bewaar

Gebakken rucola, sla en spinazie

Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.

10 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

pijnboompitten

1

kropsla

75 g

rucola

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen chilipeper

400 g

verse spinazie

Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

2

Scheur het blad van de kropsla in stukken en zet apart. Houd wat rucola achter voor garnering, snijd de rest grof en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en chilipeper 1 min.

3

Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. al omscheppend slinken. Voeg de sla en rucola toe en bak nog 2 min. mee. Schep de achtergehouden rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rucola, sla en spinazie

Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig