Spaanse spinazie
In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el pijnboompitten
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 400 g wilde spinazie
Advertentie
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
- Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
bewaartip:
Je kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 350 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Spaanse spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse spinazie
- 2 el pijnboompitten
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 400 g wilde spinazie
Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
bewaartip:
Je kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.